Maissi-bataattikeitto
Green kitchen stories-blogista napattu kasviskeitto maistuu ihanalta kylmänä pakkaspäivänä ulkoilun jälkeen. Keitto soseutetaan osittain ja siihen jää hieman pureskeltavaa porkkanoista ja kaaleista.
Neljälle
* 1 sipuli
* 1 iso bataatti
* 5 dl / 330g pakastemaissia
* 1 litra kasvislientä
* 2 porkkanaa
* pieni pala keräkaalia
* 1 punainen chili
* 1 limen mehu
* 1/4 tl neilikkaa
* 1/2 tl kuivattua timjamia
* 1 tl suolaa
* 1 iso bataatti
* 5 dl / 330g pakastemaissia
* 1 litra kasvislientä
* 2 porkkanaa
* pieni pala keräkaalia
* 1 punainen chili
* 1 limen mehu
* 1/4 tl neilikkaa
* 1/2 tl kuivattua timjamia
* 1 tl suolaa
Tarjoile turkkilaisen jogurtin ja tuoreen timjamin kera.
Kuori ja pilko sipuli sekä bataatti pieniksi paloiksi. Laita kattilaan, lisää maissi ja kasvisliemi. Kiehauta ja laske lämpöä ja anna kiehua noin vartin verran kunnes bataatit ovat kypsiä. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Kuori porkkanat ja leikkaa 2 cm kokoisiksi paloiksi. Leikkaa kaali saman kokoisiksi paloiksi. Lisää porkkanat, kokonainen chili, limenmehu ja mausteet. Anna kiehua 10 minuutin ajan. Poista chili keitosta ja lisää kaali. Keitä vielä pari minuuttia.
Tarjoa keitto jogurtin ja tuoreen timjamin kera.
Kommentit
Lähetä kommentti