Sansibarin tuorekakku

Ihana työkaverini karttaa kaikkea epäterveellistä, joten työpaikan kahvipöytään koitan aina joskus viedä raakakakkuja tai jotain muuta vastaavanlaista herkkua. Tämä Sansibarin tuorekakku on Heli Kuusipalon ohje kirjasta Kakkujen kuningattaret. Maistui myös skeptisesti raakakakkuihin suhtautuville. Eli kannattaa kokeilla! Ohjeessa luki 16 palaa, me 7 naista syötiin kakku lähes kokonaan eli sanoisin että riittää 10 hengelle jos ainoana tarjottavana.
Kookosjauhoja löytyy tavallisista, hyvin varustelluista ruokakaupoista. Maissi- ja riisijauhojen läheltä.
 
Kakku on gluteeniton ja maidoton
 
POHJA
* 100g kuivattuja, pehmeitä viikunoita
* 100g kuivattuja, pehmeitä taateleita
* 1,5dl kuorittuja manteleita
* 1 dl kookosjauhoja
* 1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä sulatettuna
 
TÄYTE
* 300g cashewpähkinöitä
* 2 avokadoa
* 2 sitruunan mehu ja 1 sitruunan raastettu kuori
* 2 rkl hunajaa
* 1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä sulatettua
* 1 tl vaniljasokeria
 
Koristelu
* tuoreita mustikoita
* tuoretta minttua
* tuoreita viikunalohkoja tai ananaskirsikoita
* voit koristella kakun myös muilla marjoilla tai vaikka kookoshiutaleilla
 
Pane täytteen cashewpähkinät likoamaan kylmään veteen vähintään neljäksi tunniksi tai yön yli. Vaihda liotusvesi kerran esimerkiksi puolen tunnin kuluttua.
Pilko pohjaan tulevat kuivatut hedelmät kulhoon. Lisää loput pohjan ainekset ja hienonna tasaiseksi yleiskoneella tai sauvasekoittimella.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halkaisija 22 cm). Painele taikina vuoan pohjalle.
Valmista täyte. Valuta cashewpähkinät. Kuori avokado ja poista kivi. Pilko pieneksi. Purista päälle sitruunamehu ja lisää muut aineet. Hienonna tasaiseksi tahnaksi sauvasekoittimella.
Levitä täyte pohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä muutama tunti jääkaapissa. Koristele.
 

Kommentit

Suositut tekstit