Lohiburgerit
Hampurilaisen ei aina tarvitse tihkua rasvaa ja sen syötyä voi olla myös hyvä olo. Tämän herkullisen lohiburgerin voi vetäistä napaan astetta paremmalla omatunnolla. Tillitartar ja marinoidut punasipulit kruunaavat kokonaisuuden! Slurps!
Ohje on Glorian ruoka ja viini lehdestä useamman vuoden takaa.
4 hampparia
* 600g lohifileetä
* 1 pieni salottisipuli
* 3 tl piparjuuritahnaa tai 1 tl tuoretta piparjuurta raastettuna
* 1 kananmuna
* 1 tl suolaa
* ripaus mustapippuria
* 1 rkl voita ja 1 rkl rypsiöljyä
* 1 pieni salottisipuli
* 3 tl piparjuuritahnaa tai 1 tl tuoretta piparjuurta raastettuna
* 1 kananmuna
* 1 tl suolaa
* ripaus mustapippuria
* 1 rkl voita ja 1 rkl rypsiöljyä
Lisäksi:
* 4 ruisleipää missä pohja ja kansi (esim. ruispala, Lidlin ruisneliöt paistopisteestä)
* revittyä, rapeaa salaattia
* tomaattiviipaleita
* tillitartarkastiketta
* marinoitua punasipulia
* 4 ruisleipää missä pohja ja kansi (esim. ruispala, Lidlin ruisneliöt paistopisteestä)
* revittyä, rapeaa salaattia
* tomaattiviipaleita
* tillitartarkastiketta
* marinoitua punasipulia
Tillitartar
* 1 pieni suolakurkku
* 1 dl täysmajoneesia esim. Hellman's
* 3 rkl hienonnettua tilliä
* 2 rkl pieniä kapriksia
* 1 tl raastettua sitruunankuorta
* 2 tl sitruunan mehua
* ripaus suolaa
* 1/2 tl pippuria
* 1/2 tl sokeria
* 1 dl täysmajoneesia esim. Hellman's
* 3 rkl hienonnettua tilliä
* 2 rkl pieniä kapriksia
* 1 tl raastettua sitruunankuorta
* 2 tl sitruunan mehua
* ripaus suolaa
* 1/2 tl pippuria
* 1/2 tl sokeria
Marinoidut punasipulit
* 2 pientä punasipulia
* 1 dl puna- tai valkoviinietikkaa
* 1 rkl sokeria
* 1/2 tl suolaa
* 1 dl puna- tai valkoviinietikkaa
* 1 rkl sokeria
* 1/2 tl suolaa
Poista lohifileestä ruodot ja nahka. Leikkaa lohi pienenpieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita sipuli lohipalojen joukkoon. Lisää piparjuuri ja kananmuna. Mausta ja sekoita tasaiseksi. Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään 30 min.
Valmista tillitartar leikkaamalla suolakurkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita kurkkukuutiot, hienonnettu tilli ja kaprikset majoneesiin. Mausta sitruunankuoriraasteella, -mehulla, suolalla, pippurilla ja sokerilla. Anna maustua noin 30 min jääkaapissa.
Valmista marinoidut punasipulit. Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Laita sipulit kulhoon. Kiehauta etikka, sokeri ja suola kattilassa. Kaada kuuma liemi kulhoon sipulien päälle. Anna maustua vähintään 5 min.
Muotoile lohimassasta 4 pihviä. Paista niitä pannulla voi-öljyseoksessa noin 4 min molemmilta puolilta. Käännä varoen, koska pihvit ovat aluksi hauraita.
Pistä ruisleivät paahtimeen. Kokoa burgerit laittamalla ruisleivän väliin salaattia, lohipihvi, tomaattiviipaleet, marinoitua punasipulia ja tartarkastiketta.
Käy kimppuun!
Kommentit
Lähetä kommentti