Murun blinit

Olen blinien suuri ystävä, mutta en oikein tykkää niiden paistamisesta - kuten en tavallisten lettujenkaan.
Syön kyllä mielelläni, mutta toivoisin että joku seisoisi hellan edessä niitä paistamassa puolestani.
Tämä Henri Alenin Muru-ravintolan bliniohje vohveliraudalla oli uskomaton löytö!
Herkullisia, nopeita ja helppoja!!
... ja muista... blinivohvelit eivät odota syöjäänsä. Syö ne heti jotta pysyvät rapsakkoina.
 
6 blinivohvelia
 
* 2 dl kermaviiliä
* 10 g tuorehiivaa
* 1 tl sokeria
* 1,5 dl tattarijauhoja
* 0,5 dl vehnäjauhoja
* 1 valkuainen
* 1 dl maitoa
* 3 rkl voisulaa
* 1 keltuainen
* ripaus suolaa
* voita paistamiseen
 
Lisukkeeksi mätiä, smetanaa, tilliä, punasipulia, minisuolakurkkuja, hunajaa
Lämmitä kermaviili kädenlämpöiseksi. Liuota siihen hiiva ja sokeri sekä puolet molemmista jauhoista. Turvota taikinaa 40 min ajan leivinliinan alla.
 
Vaahdota valkuainen kunnolla. Lämmitä pienessä kattilassa maito ja voi.
Lisää turvonneeseen taikinaan loput jauhoista, maitovoiseos, keltuainen, ripaus suolaa ja lopuksi varovasti nostellen valkuaisvaahto.
 
Voitele vohvelirauta voilla ja kuumenna se.
Paista blinivohvelit ja tarjoa välittömästi lisukkeiden kera.
 
 

Kommentit

Suositut tekstit