Mustaherukka-tiramisu

Tiramisu oikeaoppisesti tehtynä on ihan parasta jälkkäriä aikuiseen makuun. Sen aidon ja alkuperäisen tiramisuherkunkin ohje tulee vaahtikseen kyllä, mutta ensin siitä raikas muunnelma. Ohje napattu HS-ruokasivuilta.
"Mustaherukan aromikas maku on oiva pari mascarponen täyteläisyydelle".
Kokoa tiramisut annosmaljoihin.
 Jos haluat yhden isomman vuoallisen, tuplaa annos jotta saat kaksi kerrosta.
 
 
 
4 annosmaljaa
 
* 2 dl hyvin vahvaa kahvia
* muutama rkl rommia tai mantelilikööriä
(tai muutama tippa esanssia jos haluat alkoholittoman version)
* 2 kananmunaa
* 3/4 dl sokeria
* 250g mascarponejuustoa
* 1 dl mustaherukkahyytelöä
* 1 dl kokonaisia mustaherukoita
* 12 savoiardikeksiä
 
Päälle kaakaojauhetta
 
Keitä vahva kahvi ja laita lautaselle jäähtymään. Mausta kahvi muutamalla ruokalusikallisella rommia tai mantelilikööriä tai noin 0,5 tl esanssia. Maistele. Lisää ensin vähän ja lisää tarvittaessa. Alkoholin tulee maistua kahvista, mutta ei liian vahvasti.
 
Erottele keltuaiset valkuaisista. Vatkaa valkuaiset ja noin 1 rkl sokeria pysyväksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaisia ja loppu sokeri muutaman minuutin ajan.

Lisää keltuaisvaahtoon mascarpone. Sekoita.
Lisää joukkoon valkuiaisvaahto, sekoita varovasti nostellen tasaiseksi.
Mittaa mustaherukkahyytelö toiseen astiaan, notkista lusikalla sekoittaen.
 Lisää joukkoon mustaherukat.
 
Aloita annosmaljojen kokoaminen. Kasta keksit kahviliemeen. Keksien pitää kastua, mutta ei kokonaan vettyä. Pilko keksi sopiviksi paloiksi ja laita kipon pohjalle.
 Lusikoi kerros mascarponevaahtoa päälle. Tee taas keksikerros. Laita nyt keksien päälle muutama lusikallinen mustaherukkaseosta. Lusikoi mustaherukoiden päälle mascarponevaahtoa. Tasoita pinta.
 
Valmista kaikki annosmaljat samaan tapaan. Peitä kannella tai kelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään tunniksi. Voit tehdä maljat jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Säilytä ne jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka. Koristele pinta juuri ennen tarjoilua kaakaojauheella. Käytä apuna siivilää.
 

Kommentit

Suositut tekstit