Avokadoleivät

Avokado on ollut jo pidempään aika pop eikä ihme. Onhan se täynnä hyviä rasvoja ja muutenkin herkkua. Tämä avokadoleipä maistuu aamu-, väli- tai iltapalana. Hauks!
Ohje napattu Vappu Pimiän uusimmasta keittokirjasta.
 
Neljälle
 
* rapeakuorista maalaisleipää
* 2 kypsää avokadoa
* 1/2 sitruunan mehu
* noin 0,5 tl suolaa
* 2 rkl hyvää oliiviöljyä
* 1/2 dl vastaraastettua parmesania
* pari ripausta cayennepippuria
* mustapippuria
Päälle:
* avokadosiivuja
* loraus oliiviöljyä
 
Valmista avokadotäyte soseuttamalla paloitellut avokadot ja sekoita joukkoon muut ainekset. Muista, että avokado vaatii suolaa jotta sen maku pääsee oikeuksiinsa. Paahda leipäviipaleet ja levitä päälle reilu kerros tahnaa. Koristele avokadoviipaleilla ja pirskottele pinnalle vielä oliiviöljyä. Tarjoile heti!

Kommentit

Suositut tekstit