Nakkipiilot

Hiihtolomaa on vielä täällä pirkanmaan seudulla jäljellä muutama päivä. Pakkaa retkievääksi hiihtoretkelle mukaan muutama nakkipiilo ja lämmintä mehua - johan taas suksi luistaa koko perheellä!
 
Voit valmistaa nakkipiilot myös valmiista lehti- / voitaikinalevystä. Sulata se ohjeen mukaan ja kauli hieman ohuemmaksi. Leikkaa neliöiksi ja täytä alla olevan ohjeen mukaan. Paistoaika ehkä silloin hivenen lyhyempi.



12 kpl
 
Rahka-voitaikina
 
* 1/2 prk (125g) maitorahkaa
* 125 g voita
* 2 dl vehnäjauhoja
 
Täyte:
 
* 2 dl juustoraastetta
* ketsuppia
* sinappia
* 12 nakkia
 
Voiteluun: 1 muna
 
Sekoita rahka ja huoneenlämpöinen voi. Lisää jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi ja anna jähmettyä jääkaapissa. Kauli taikina 40*30 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä levylle ohut kerros ketsuppia ja sinappia. Ripottele päälle juustoraaste. Leikkaa levy taikinapyörällä 12 yhtä suureen osaan. Tee halutessasi nakkeihin "naurava nakki" päädyt eli ristikkäisviillot päihin.
Aseta nakit taikinapaloille ja rullaa kääröiksi. Asettele kääröt leivinpaperille pellille käärön saumapuoli alaspäin. Voitele munalla. Tee terävällä veitsellä viiltoja käärön pintaan.
Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.
 
 

Kommentit

Suositut tekstit