Porkkanasoseletut

Ainakin k-kaupoissa hevi-osastoilla myydään Pirkan valmiita pötkylöitä, joiden sisällä on valmista porkkana-, bataatti-, juures- tai punajuurisosetta. Itse olen niitä käyttänyt jo pitkään apuna arjen ruoanlaitossa kun pitää saada ruokaa pöytään nopeasti työpäivän jälkeen.
Nämä herkulliset letut hupenevat vauhdilla perheen pienimmän suuhun ja itsekin tykkään kovasti. Porkkanaletut ovat meidän perheen suosikit, mutta hyvää tulee myös juures- tai punajuurisoseesta. Punajuurilettuihin vaihda rakuunan tilalle timjami. Spelttijauhot sopivat näihin lettuihin kuin nenä päähän!
Lettujen kanssa sopii moni lisuke. Erilaiset ruokaisat makaroni- tai riisipohjaiset salaatit toki, mutta myös murennettu feta, kurkku, punasipuli, suolakurkku, turkkilainen jugurtti - combo toimii ja tietysti ihan vain raejuusto.
Pahoittelut annoskuvan puutteesta. Lettuja napsittiin niin kiireellä suihin että unohtui ottaa...
3-4 hengelle
* 500g porkkanasosetta (1 pötkö)
* 2 kananmunaa
* 5 dl maitoa tai kaurajuomaa
* 2 dl täysjyväspelttijauhoja tai ohrajauhoja
* 1,5 dl vehnäjauhoja
* 50 g sulatettua voita tai margariinia
* ripaus suolaa
* 1 tl kuivattua rakuunaa
Lisäksi paistamiseen voi-rypsiöljyseosta
Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään tasaiseksi lettutaikinaksi ja anna turvota 15-30 minuutin ajan.
Kuumenna paistin- tai lettupannu ja kuumenna siinä pieni määrä voi-rypsiöljyseosta. Paista letut kauniin värisiksi.
Tarjoa valitsemasi lisukkeen kera!

Kommentit

Suositut tekstit