Amerikkalainen limepiirakka

Tällä viikolla mansikkavaahtiksen kotona oli aika monta naista ja lasta Nosh-vaatekutsuilla. Tarjottavista tykättiin kovasti ja suosikiksi taisi nousta tämä ihana limepiiras. Sen lisäksi että piiras on superherkullista, se on todella helppo valmistaa. Ja helppo tehdä myös gluteenittomana!
8-10 palaa
Pohja:
* 350g digestivekeksejä
* 150g voita
Täyte:
* 4 limeä
* 1 tlk sokeroitua kondensoitua maitoa
* 4 keltuaista

Koristeluun ja tarjoiluun:
* limen kuoriraastetta
* 2 dl kuohukermaa
* 1 tl vaniljasokeria
Jauha keksit monitoimikoneessa tai hakkaa minigrip-pussissa kaulimen avulla pieneksi (näik minä teen). Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon.
Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Jos käytät irtopohjavuokaa, vuoraa pohja ympyränmalliin leikatulla leivinpaperilla. Nosta pohja paistumaan 175c uuniin noin 15 minuutiksi.
Ota pohja uunista ja laske uunin lämpötila 150c.
Tee täyte. Huuhtele ja kuivaa limet. Raasta limeistä vihreä kuori ja purista mehu huolellisesti talteen. Sekoita kulhossa kondensoitu maito, keltuaiset, limemehu ja kuoriraaste.
Kaada täyte hieman jäähtyneen pohjan päälle. Nosta vuoka takaisin uuniin ja paista noin 25min tai siihen asti kunnes täyte on hyytynyt.
Anna piirakan jäähtyä pöydällä ja siirrä sitten jääkaappiin vähintään 2 tunniksi, jotta täyte vielä kiinteytyy.
Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla. Koristele piirakka limen kuoriraasteella ja tarjoile kermavaahdon kera.

Kommentit

  1. Heippa! Onko tässä tapauksessa kondensoitumaito sitä nestemäisemmässä muodossa olevaa vaiko jo valmiiksi keitettyä versiota?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei keitettyä kinuskia vaan vaaleaa ja ohuempaa versiota yleensä sinisävyisessä purkissa. Tärkeää ostaa sokeroitu, ei sokeroimaton versio. Leipomisiloa, tämä on hyvää!

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit