Uuniomenajuustokakku

Nosh-kutsuilla ihastusta kahvipöydässä herätti myös uuniomenajuustokakku, joka valmistetaan amerikkalaisen juustokakun tapaan. Ohje on Koko Suomi leipoo voittajan Liisan Makeaa-blogista. Kiitos siis sinne suuntaan herkkureseptistä.

Pohja

* 150g digestivekeksejä
* 50g mantelilastuja
* 75g voita

Murskaa keksit hienoksi muruksi. Murenna mantelilastut kevyesti keksimurujen sekaan. Sulata voi ja lisää se muruseoksen joukkoon. Sekoita. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Esipaista pohjaa 175c uunissa 10 min ajan. Ota pohja pois uunista ja tiputa lämpö 160 asteeseen.

Uuniomenatäyte

* 3 dl omenaa kuutioituna
* 2 rkl voita
* 2 rkl sokeria
* 1 tl kanelia
* 400g maustamatonta tuorejuustoa
* 1 prk creme fraichea
* 1 dl sokeria
* 0,5 dl maissitärkkelystä
* 2 kananmunaa
* 1 tl vaniljasokeria tai - uutetta

* 2 pientä omenaa ohueksi viipaloituna
* tilkka sitruunamehua

Sulata voi pannulla. Lisää omenakuutiot sekä sokeri ja kaneli. Paista omenakuutioita kunnes ne hieman pehmenevät. Ota pannu pois liedeltä ja tä jäähtymään täytteen valmistuksen ajaksi.

Sekoita tuorejuusto, creme fraiche, sokeri, vanilja ja maissitärkkelys tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Vatkaa kevyesti tarvittaessa sähkövatkaimella seos sileäksi.
Kääntele lopuksi joukkoon paistetut omenat ja kaada massa esipaistetun pohjan päälle.
Pyöräytä ohuet omenaviipaleet kevyesti sitruunamehussa ja nostele massan päälle.
Paista kakkua 160c uunissa noin 40 minuutin ajan. Sammuta uuni ja jätä kakku vielä jälkilämmölle puoleksi tunniksi.

Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.

Kommentit

Suositut tekstit