Churrot suklaakastikkeella

Meillä juhlittiin vappua viikkoa etukäteen - tällä kertaa dippailtiin churroja suklaakastikkeeseen perusmunkkien sijasta. Maistui - niin äidille kuin tyttärelle! Churroksia löytää perinteisesti espanjalaisesta tai meksikolaisesta jälkkäripöydästä.
Churrot ovat suht helppo tehdä ja taikina tuulihattutaikinan kaltainen. Voit tehdä churroista pitkuloita, kiemuroita tai vaikka rinkuloita.
20 kpl
Taikina
* 1 rkl sokeria
* 1 tl suolaa
* 50g voita
* 3 dl vettä
* 3 dl vehnäjauhoja
* 3 kananmunaa
Lisäksi 2 pkt Sunnuntai munkinpaistorasvaa tai 1 l rypsiöljyä
Tarvitset lisäksi pursotinpussin ja tähtityllan
Kaneli-sokeriseos
* 1 dl sokeria
* 1 rkl kanelia
Suklaakastike
* 100g tummaa suklaata
* ripaus sormisuolaa
* 2 dl kermaa
Sekoita kattilassa keskilämmöllä sokeri, voi, vesi ja suola. Anna voin sulaa ja seoksen kiehahtaa. Laske lämpö pienelle ja sekoita hyvin jauhot joukkoon. Sekoittele puolisen minuuttia niin että taikina hieman kuivahtaa. Ota kattila pois liedeltä. Sekoita sähkövatkaimella vatkaten joukkoon kananmunat yksi kerrallaan niin, että jokainen muna on sekoittunut hyvin ennen seuraavan lisäämistä. Valmis taikina on taas sileää.
Kuumenna kattilassa tai padassa öljy 180 asteeseen. Pidä aina kattilan kansi lähellä jos öljy syttyy tuleen (epätodennäköistä).
Laita taikina tähtityllalla varustettuun pursotuspussiin ja pursota suoraan kattilaan pötkylöitä. Paista noin 3-6 minuuttia kullanruskeiksi. Käännä puolivälissä. Aika on aluksi pidempi ja lyhenee viimeisiä eriä kohden.
Nosta valmiit churrot talouspaperin päälle reikäkauhalla ja pyörittele kaneli-sokeriseoksessa.
Valmista suklaakastike pilkkomalla suklaa kulhoon ja lisää joukkoon ripaus sormisuolaa. Kuumenna kerma melkein kiehuvaksi ja kaada suklaan päälle. Sekoita sileäksi.
Nauti churrot mieluiten vielä vähän lämpiminä ja dippaile suklaaseen!

Kommentit

Suositut tekstit