Nina Lincolnin jäädytetty suklaakakku

Tämän herkullisen suklaakakun ohje on julkaistu ensimmäisen kerran Kotiliedessä vuonna 1986. Ohjeen oli tuonut Suomeen opiskelija, joka oli ihastunut sveitsiläisessä isäntäperheessään tähän kakkuun. Perheen äidin nimi oli Nina Lincoln, jonka mukaan kakku on nimetty.
Tämän kakun bonus on se, että sen voi valmistaa pakkaseen jo hyvissä ajoin eikä sen leipomiseen tarvita uunia. Keliaakikolle voi pakastaa palan ilman pohjaa - hyvää niinkin. Kakku ei jäädy kivikovaksi, joten pakastetusta kakustakin saa viipaleita tarjolle. Kakku on myös hyvää päivän verran jääkaapissa säilytettynä pakastamisen jälkeen.
Pohja
* 9 digestivekeksiä (135g)
* 35g voita
Täyte
* 200g tummaa suklaata
* 200g Philadelphia-tuorejuustoa (maustamaton)
* 150g (n. 1 3/4dl) sokeria
* 1tl vaniljasokeria
* 2 munaa
* 2 dl vispikermaa
Koristelu
* suklaalastuja, tuoreita marjoja tai vaikkapa pekanpähkinöitä
Murenna keksit tehosekoittimessa tai minigrip-pussissa kaulimella hakaten. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halk. 24cm) ja painele muruseos vuokaan kakun pohjaksi. Nosta jääkaappiin.
Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita tuorejuustoon puolet sokerista ja vaniljasokeri. Erota munista keltuaiset ja valkuaiset. Katso ettei valkuaisten joukkoon tule keltuaista.
Vatkaa keltuaiset tuorejuuston joukkoon ja lisää suklaa.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää vähitellen loppu sokerista ja vatkaa kunnes vaahto on kovaa. Nostele valkuaisvaahto kevyesti juusto-suklaaseokseen. Vatkaa vielä kerma vaahdoksi ja lisää seokseen. Levitä täyte keksimurupohjalle.
Peitä vuoka kelmulla tai foliolla ja pakasta kakku ainakin yön yli.
Ota kakku pakastimesta jääkaappiin vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua. Irrota vuoan reunat ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele.

Kommentit

  1. Tein tätä tyttäreni syntymäpäiville ja kaikki pitivät kovasti. Oikein suklaanystävän unelmakakku! Kiitos herkulliset ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä :). Ja kiitos kommentista, näitä on aina ihana kuulla että reseptejä on tehty ja todettu hyväksi myös muissa kuin omassa keittiössä!

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit