Paahdettu punajuuri-vuohenjuustokeitto ja ruistikut
Tämä keitto ei kaipaa selittelyjä, koska punajuuri ja vuohenjuusto ovat vain maailman paras combo. Paahtaminen antaa keitolle ekstramaukkaan maun. Ohje vuosien takaa Glorian ruoka ja viini lehdestä.
Neljälle
* 1 kg tuoreita punajuuria
* 2 jauhoista perunaa (300g)
* 2 valkosipulinkynttä
* 2 tl kuivattua kirveliä
* 1 tl sormisuolaa
* 3 rkl oliiviöljyä
* 1 rkl balsamiviinietikkaa
* 8-10dl kasvislientä
* 250g vuohenmaitotuorejuustoa
* 2 jauhoista perunaa (300g)
* 2 valkosipulinkynttä
* 2 tl kuivattua kirveliä
* 1 tl sormisuolaa
* 3 rkl oliiviöljyä
* 1 rkl balsamiviinietikkaa
* 8-10dl kasvislientä
* 250g vuohenmaitotuorejuustoa
Kuori ja kuutioi punajuuret ja perunat. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Laita uunivuokaan, lorauta joukkoon oliiviöljy ja balsamiviinietikka. Mausta kirvelillä ja suolalla. Paahda 225c uunissa noin tunti kunnes juurekset ovat pehmeitä ja paahtuneita.
Kaada juurekset teräskattilaan ja soseuta sauvasekoittimella. Kaada päälle kuuma kasvisliemi ja soseuta tasaiseksi keitoksi. Sekoita joukkoon vuohenmaitotuorejuusto. Kuumenna tarvittaessa. Tarjoile ruistikkujen kanssa.
Ruistikut
* 4 viipaletta tummaa ruisleipää esim.
saaristolaisleipää
* 1 valkosipulinkynsi
* voita
saaristolaisleipää
* 1 valkosipulinkynsi
* voita
Viipaloi leivät tikuiksi. Sulata pannulla voi ja lisää kuorittu kokonainen valkosipulinkynsi ja leipäviipaleet. Paista kunnes leivät ovat rapsakoita.
Kommentit
Lähetä kommentti