Savulohipannari ja piparjuurikastike
Ihan parasta suolaista pannaria mitä olen itse koskaan syönyt. Tämä Glorian ruoka ja viini lehden pannariohje on ollut ilahduttamassa makuhermojani (ja useiden vieraiden) jo monien vuosien ajan.
2- 3 hengelle
* 1 rkl voita
* 3 kananmunaa
* 1,5 dl maitoa
* 2 dl vehnäjauhoja
* 1 rkl sokeria
* 1 tl suolaa
* 3 kananmunaa
* 1,5 dl maitoa
* 2 dl vehnäjauhoja
* 1 rkl sokeria
* 1 tl suolaa
Täyte:
* 200g savustettua lohta
* 10 kpl kirsikkatomaatteja
* 1 salottisipuli
* 0,5 dl lehtipersiljaa
* ripaus mustapippuria
* 200g savustettua lohta
* 10 kpl kirsikkatomaatteja
* 1 salottisipuli
* 0,5 dl lehtipersiljaa
* ripaus mustapippuria
Kastike:
* 150g ranskankermaa
* 2 tl piparjuuritahnaa (Felix) tai tuoretta raastettua piparjuurta 1 tl
* 150g ranskankermaa
* 2 tl piparjuuritahnaa (Felix) tai tuoretta raastettua piparjuurta 1 tl
Laita uuni kuumenemaan 200c. Laita voi valurautapannuun (halkaisija noin 20cm) ja pannu kuumenevaan uuniin. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito, jauhot, sokeri ja suola. Anna turvota hetki.
Paloittele kala suupaloiksi. Puolita tomaatit. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna persilja.
Ota paistinpannu uunista ja kaada taikina kuuman voisulan päälle. Nostele kalapalat ja tomaattiviipaleet taikinan päälle. Ne saavat upota taikinaan. Ripottele sipuli- ja persiljasilppu pinnalle. Rouhaise vähän pippuria päälle. Nosta pannu takaisin uuniin ja kypsennä 25- 30min.
Sekoita piparjuuritahna ranskankermaan. Tarjoa pannari kuumana rankankerman ja salaatin kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti