Kapen makaronilaatikko

Kari Aihisen eli Kapen (Kaappaus keittiössä) makaronilaatikon ohje on pyörinyt netissä ja pitihän sitä kokeilla kun sain ison keon lapsia kylään pari viikkoa sitten. Tästä versiosta tuli kyllä heti oma uusi suosikkini ja lapsillekin maistui. Aurinkokuivatut tomaatit oli helppo napsaista sivuun jos joku pikkuväestä ei niistä pitänyt. Aikuiseen makuun juuri ne ja pekoni tekevät laatikosta erityisen maukkaan ja piristävät tätä perusarkiruokaa merkittävästi.
Huomioithan että voit esivalmistella ruoan uunivalmiiksi jo edellisenä iltana! :)
Uunivuoallinen
Ainekset
* 5 dl makaronia
* 1 pkt pekonia (170 g)
* 1 sipuli
* 1 punainen paprika
* 1 prk (180 g) aurinkokuivattuja tomaatteja
* rypsiöljyä paistamiseen
* 400 g jauhelihaa
* 1 tl suolaa
* ½ tl mustapippuria
* ½ l kuohukermaa
* 2 munaa
Voita uuniastian voiteluun
Laita vesi kiehumaan ja keitä makaronit pussin ohjeen mukaan. Valuta pastat ja jätä siivilään odottamaan. Pilko pekonit, sipuli ja paprika pieniksi paloiksi. Valuta aurinkokuivatuista tomaateista öljy. Voit säästää sen esimerkiksi salaatinkastikkeeksi. Pilko aurinkokuivatut tomaatit pieniksi.
Kuumenna pannu kuumaksi ja lirauta siihen öljyä. Ruskista jauhelihat rypsiöljyssä isossa paistinpannussa. Paista jauheliha osissa, jotta pannu pysyy koko ajan tarpeeksi kuumana. Paistettaessa pannulla pitäisi olla noin kolmannes paistettavaa jauhelihaa ja loput tyhjää tilaa. Laita jo paistetut lihat kulhoon odottamaan.
Paista pekonit pannussa. Lisää paprikat, tomaatit ja sipulit pekonien joukkoon. Paista vielä 5 minuuttia ja sekoita kaikki jauhelihan kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Niiden määrää voi säätää maun mukaan.
Sekoita makaronit muiden ainesten joukkoon. Vatkaa kevyesti kuohukerma ja kananmunat erillisessä kulhossa sekaisin. Kaada kerma-munaseos muiden aineiden joukkoon ja sekoita.
Voitele uunivuoka ja kaada seos siihen, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin tekeytymään. Anna maustua jääkapissa tunti tai esimerkiksi yön yli. Paista laatikkoa 200-asteisessa uunissa 1 tunti.

Kommentit

Suositut tekstit