Paras coleslaw

Coleslawta on tarjolla usein hampparipaikoissa lisukkeena ja yleensä se on omaan makuuni liian majoneesipitoista ja makeaa. Tällä Hans Välimäen ohjeella olen kokannut omaan pöytääni coleslawn jo monia vuosia enkä ohjetta vaihda. Sopii niin grilliruoan lisukkeeksi kuin hamppareiden ja hodareidenkin väliin. Rapsakkaa ja sopivan etikkamaista. Kokeile, et pety! Valitettavasti unohdin kuvata itse salaatin, mutta löytyy kuvasta itse tehdyn hodarin välistä alimmaisena.


4-6 hengen lisukesatsi

* 1 pieni valkokaali ohuina suikaleina
* 3 porkkanaa ohuina suikaleina
* suolaa
* 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
* 1 dl väkiviinaetikkaa
* 2 dl vettä
* 2 laakerinlehteä
* 0,5 dl sokeria
* 2 dl majoneesia
* mustapippuria

Pilko porkkanat ja kaali ohuen ohuiksi suikaleiksi. Pilko valkosipuli pieneksi. Laita ne laakeaan astiaan. Mittaa kattilaan etikka, vesi, laakerinlehdet, sokeri ja suola. Kiehauta neste, sekoita se ja kaada kasvisten päälle. Anna marinoitua noin vartin verran. Valuta siivilän avulla neste pois, poista laakerinlehdet ja sekoita majoneesi joukkoon. Rouhaise päälle hieman mustapippuria. Anna jäähtyä jääkaapissa ja tarjoile.

Kommentit

Suositut tekstit