Haisulileivokset

Kinuskikissan uudessa kirjassa on ihania ohjeita. Näitä Haisulin näköisiä perunaleivoksia tein tyttäreni 3v. synttäreille heinäkuussa ja hyvin haisulit katosivat masuihin. Omilta haisuleilta puuttuu raajat, koska mustat Snörenit olivat Vammalasta loppu ja nyhdin lakua irti lakumatoista. Se on kuitenkin tähän tarkoitukseen liian lötköä. Jos käytössäsi on Snöreniä, tuntosarvet ja raajat valmistuvat käden käänteessä.
14 kpl
Pohja
* 3 munaa
* 1,5 dl sokeria
* 1 dl perunajauhoja
* 1/2 dl kaakaojauhetta
* 1 tl leivinjauhetta
Lisäksi
* 100g tummaa suklaata
* 50g huoneenlämpöistä voita
* 2 rkl kermaa
* 1 dl tomusokeria
* 1/2dl marjamehutiivistettä, vahvaa kahvia tai punssia (aikuisten haisuleihin)
Pinnalle
* 1 dl suklaaströsseliä
Koristelu
* valkoista ja punaista sokerimassaa
* sokerikuorrutetta tuubista
* suklaarakeita tai elintarviketussi
* Snöre lakunauhaa
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhoseos vaahtoon pienissä erissä nuolijalla käännellen. Kaada taikina pellille (30*38cm) leivinpaperin päälle.
Paista 200c uunissa noin 8 min. Kumoa pohja toisen leivinpaperin päälle heti uunista ottamisen jälkeen. Irrota leivinpaperi pohjasta ja anna jäähtyä.
Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Murenna pohja kulhoon. Sekoita vatkaimella joukkoon suklaasula, pehmeä voi, kerma, tomusokeri ja mehutiiviste (tai muu juoma).
Pyörittele taikinasta pienen perunan kokoisia ja muotoisia palleroita. Kierittele suklaaströsselissä.
Nosta leivokset jääkaappiin jähmettymään.
Koristele leivokset haisuleiksi. Muotoile silmät ja nenä sokerimassa. Liimaa sokerikuorrutteella ne kiinni haisuliin. Liimaa silmä suklaarakeesta tai piirrä elintarviketussilla. Leikkaa lakunauhasta pätkiä ja työnnä niitä leivoksen sisään tuntosarviksi, käsiksi ja jaloiksi.

Kommentit

Suositut tekstit