Mehevä kana-riisivuoka

Mehevä kana-riisivuoka on taas yksi mansikkavaahtiksen keittiön arkiruokiemme "kunkuista". Ja mikä lipsahdus onkaan päässyt käymään kun tämä ohje päätyy tänne vasta nyt! Olen luullut tämän jo olevan täällä - kerran kuussa kun tätä meillä syödään ja maistuu kaikille. Mehevyyden salaisutena tällä kertaa smetana! Tämä vuoka on myös maistuvaa lämmitettynä seuraavana päivänä. Ohje on jostain netistä joskus otettu.
4-6 hengelle
* 3 dl riisiä
* kanalientä
* 1 pieni sipuli
* 400g broilerin fileesuikaleita
* 1 tl mustapippuria
* 3 tl currya
* ripaus suolaa
* 2 dl juustoraastetta
* 2 prk smetanaa
* Makusi mukaan pieneksi pilkottua säilykepersikkaa (2 puolikasta) tai pakastemaissia tai paprikaa (1/2 dl verran).
Keitä riisit kanaliemessä kypsiksi. Hauduta ja ruskista pannulla kypsiksi hienoksi pilkottu sipuli ja broilerinsuikalefileet. Mausta pippurilla, currylla ja suolalla.
Sekoita keskenään riisit, broileri-sipuliseos, smetana ja puolet juustoraasteesta. Sekoita joukkoon vielä pieneksi pilkotut persikat tai maissit tai paprikapalat.
Laita voideltuun uunivuokaan ja ripottele päälle vielä loppu juustoraasteesta.
Paista 200c uunissa 30 minuutin ajan.

Kommentit

Suositut tekstit