Mummun kurkut
Mummun kurkut, hölskytyskurkut... Rakkailla kurkuilla on monta nimeä. Nämä kurkut sopivat hyvin ruoan lisukkeeksi, erityisen hyvin itsetehtyjen hampurilaisten väliin tai ihan vain leivän päälle suolakurkun tapaan. Mikään ei myöskään estä napsaisemasta kurkkua suoraan purkista suuhun :).
Tämä ohje on Hans Välimäeltä ja oma suosikkini jo vuosien takaa mummon kurkkujen valmistukseen.
1 satsi neljälle hengelle
* 3 avomaankurkkua
* 0,75 dl väkiviinaetikkaa
* 2,25 dl vettä
* 0,75 dl sokeria
* 2 rkl suolaa
* tilliä
* 15 maustepippuria
* 15 valkopippuria
* 0,75 dl väkiviinaetikkaa
* 2,25 dl vettä
* 0,75 dl sokeria
* 2 rkl suolaa
* tilliä
* 15 maustepippuria
* 15 valkopippuria
Kuori ja viipaloi kurkut. Kiehauta nesteet kaikkien mausteiden kera. Anna liemen hieman jäähtyä. Pane kurkkuviipaleet kannelliseen lasipurkkiin ja kaada liemi päälle. Säilytä ja tarjoile jääkaappikylmänä.
Kommentit
Lähetä kommentti