Cookies 'n' cream Brownie

Tätä jenkkiläistä herkkumättöä on pitänyt kokeilla jo tovi. Black Swan kutsuilla naiset pääsivät sitten maistelemaan lopputulosta. Oreoita brownietaikinassa sekä vielä päälle tulevan mascarponekuorrutteen päällä. Vaikka en itse ole mikään iso Oreo-fani, tämä makukokonaisuus toimi ainakin omaan suuhuni. Ohje napattu Makeaa-blogista. Pikkaisen muuttelin keksien määrää (vähensin puolella) ja sokereidenkin määrää omaan makuuni sopivammaksi.
Pohja
* 100g tummaa suklaata
* 100g voita
* 2 munaa
* 1 dl sokeria
* 1 dl fariinisokeria
* 2 dl vehnäjauhoja
* 1 tl leivinjauhetta
* 1 rkl vaniljasokeria
* 1/2 pkt Oreo-keksejä
Sulata voi ja suklaa. Vaahdota munat ja sokeri sekä fariinisokeri kevyesti. Sekoita joukkoon voi-suklaaseos. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri yhteen ja lisää taikinaan. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun uunivuoan (noin 20*30cm) pohjalle. Paloittele oreot ja levitä taikinan päälle. Paista 175c uunissa noin 25-30 min. Anna pohjan jäähtyä kunnolla.
Kuorrute
* 250g mascarpone-juustoa
* 3 dl kuohukermaa
* 1 rkl sokeria
* 0,5 rkl vaniljasokeria
* 1/2 pkt Oreoita
Laita mascarpone, kerma ja sokerit kulhoon. Vatkaa kunnes seos on kuohkeaa vaahtoa. Levitä vaahto jäähtyneen browniepohjan päälle. Painele vaahtoon oreo-paloja.
Suklaakastike
* 50g tummaa suklaata
* 1/2 dl kuohukermaa
Pilko suklaa kulhoon. Lämmitä kerma ja kaada suklaan päälle. Sekoittele kunnes suklaa sulaa ja saat tasaisen kastikkeen. Kaada kastiketta kermakerroksen päälle raidoiksi.

Kommentit

Suositut tekstit