Taivaallinen maa-artisokkakeitto
Tämä maa-artisokkakeittoresepti on ihan paras. Ohje on Helena Karihtalan lempiruokaresepti Gloriasta. Ja ei ihme. Tämä on ihan taivaallista ja samettisen pehmeää. Ja rapeaksi paahdetut prosciuttopalat kruunaavat kokonaisuuden. Sopii niin alkukeitoksi kuin pääruoaksi lounaalla.
Ystävälleni tällä kertaa kiitos maa-artisokista!
Ystävälleni tällä kertaa kiitos maa-artisokista!
Neljälle
* 1 kg maa-artisokkia
* 2 jauhoista perunaa
* 3 salottisipulia
* 2 rkl voita
* 1 l kasvislientä
* 1/4 tl valkopippuria
* 1 dl valkoviiniä
* 2 dl kuohukermaa
* 2 jauhoista perunaa
* 3 salottisipulia
* 2 rkl voita
* 1 l kasvislientä
* 1/4 tl valkopippuria
* 1 dl valkoviiniä
* 2 dl kuohukermaa
* 4-5 siivua prosciuttoa eli ilmakuivattua kinkkua
Kuori maa-artisokat ja perunat. Maa-artisokkien kuoriminen on hivenen työlästä. On hyvä ajatus maistaa samalla keittoon tulevaa valkoviiniä lasillinen :).
Viipaloi kuoritut maa-artisokat ja perunat ohueksi siivuiksi. Kuori ja hienonna salottisipulit.
Viipaloi kuoritut maa-artisokat ja perunat ohueksi siivuiksi. Kuori ja hienonna salottisipulit.
Sulata kattilassa voi ja kuullota siinä sipulit. Lisää maa-artisokat, perunat ja kasvisliemi. Lisää valkopippuri. Keitä n. 30 min. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää keittoon viini ja kermavaahto. Sekoita tasaiseksi ja kiehauta.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää keittoon viini ja kermavaahto. Sekoita tasaiseksi ja kiehauta.
Paahda kinkut kuivalla paistinpannulla rapeiksi. Pilko ja tarjoa keiton kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti