Kesäkurpitsaletut, paahdettua serranonkinkkua, ituja ja inkiväärikastiketta

Tämä ohje on kirjasta 'Sitä parempi soppa mitä yhdessä kokataan' (Mari Moilanen). Tosi maukkaita lettuja ja lisukkeet tekevät perinteisistä letuista erityisen herkullisia. Rapeaksi paahdettu serranonkinkku lettujen kanssa on taivaallista...

Neljälle

Letut:
* 1,5 dl maitoa
* 2 munaa
* 1/2 tl suolaa
* mustapippuria
* 1 tl sitruunankuorta raastettuna
* 1 rkl sitruunan mehua
* 1,5 dl täysjyväspelttijauhoja
* 5 dl raastettua kesäkurpitsaa
* 2 tl hunajaa
* suolaa
* voita paistamiseen

Inkiväärikastike:
* 2 dl ranskankermaa
* 2 tl raastettua inkivääriä
* 1/2 tl hunajaa
* ripaus suolaa

Lisäksi ituja sekä serranonkinkkua kuivalla pannulla rapeaksi paistettuna

Raasta hyvin pesty sitruunankuori hienoksi raasteeksi. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Levitä kesäkurpitsaraaste pellille leivinpaperin päälle ja sirottele päälle suolaa. Anna levätä hetki. Puristele sitten nesteet pois kesäkurpitsasta.

Mittaa maito kulhoon. Lisää munat yksitellen koko ajan käsin vispilällä vatkaten. Lisää raastettu sitruunankuori ja -mehu, hunaja sekä hieman mustapippuria. Lisää spelttijauhot kahdessa osassa ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi raastettu kesäkurpitsa ja sekoita kevyesti.

Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja levitä serranonkinkun palaset pannulle. Paahda ne kuumalla, öljyttömällä pannulla rapeiksi ja ruskettuneiksi molemmin puolin.
Raasta pari tl inkivääriä. Sekoita se hunajan ja suolaripauksen kanssa purkilliseen ranskankermaa.

Paista lettutaikinasta lettupannulla voissa pieniä tai isoja, rapeita lettuja.

Kokonaisuus kruunataan inkivääriranskankermalla, iduilla sekä rapealla serranonkinkulla. 

Kommentit

Suositut tekstit