Joulunäkkäri (maistuu kesälläkin)

Hyvää Joulua kirjassa (Teresa Välimäki ja Johanna Lindholm) on tämä ihana joulunäkkäriohje. Toimii erinomaisesti pikkunaposteltavana juustojen, sillin tai graavilohen kera.
Minä tarjoilin näkkäriä Leikkien-lelukutsuilla punahome- ja aurajuuston kera. Kylkeen vähän vielä viikunahilloa. Slurpsista. Rouskis.
1 uunipellillinen
* 1 dl auringonkukansiemeniä
* 0,5 dl kurpitsansiemeniä
* 1 dl seesaminsiemeniä
* 0,5 dl pellavansiemeniä
* 1,5dl kaurahiutaleita
* 1 dl vehnäleseitä
* 1 dl ruisjauhoja
* 1 tl suolaa
* 1 tl murskattuja aniksensiemeniä
* 3 dl vettä
* tilkka öljyä leivinpaperin voiteluun
Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levähtää 30min huoneenlämmössä.
Peitä uunipelti leivinpaperilla ja sipaise paperin pinta öljyllä. Levitä taikina lusikalla paperin päälle ohueksi levyksi. Jaa taikinalevy taikinapyörällä neliöiksi (jos et tee tätä, voit murtaa erikokoisia paloja valmiista näkkäristä)  Paista 150c uunissa noin tunti, kunnes näkkäri on kuivan tuntuinen ja pinnalta rapea. Anna jäähtyä ja paloittele. Säilytä tiiviissä rasiassa.

Kommentit

Suositut tekstit