Pitaleipää chilipossulla

Tämä Henri Alenin chilipossu-pitaleipä ohje on ollut käytössä mansikkavaahtiksen keittiössä jo kymmenisen vuotta. Täydellinen ruokaisa iltapala viikonloppuun. Slurps. Pitaleivät on parhaita itse valmistettuna, mutta kiireessä välttävät kaupankin versiot. Chilipossun kera tarjotaan pitaleivän sisällä avocadoranskankermaa, fetajuustoa, tomaattia, salaattia ja punasipulia.

3-4:lle
* 300g kypsää porsaan savukylkeä tai kylkeä
* 2 valkosipulinkynttä
* 1 mieto punainen chili
* tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa
* 2 avocadoa
* 3 rkl - 0,5 dl ranskankermaa (oman makusi mukaan)
* 1 lime
* muutama tippa tabascoa
* suolaa ja pippuria myllystä
* 2 tomaattia
* salaatinlehtiä
* 1 pieni punasipuli
* n.100g fetajuustoa (esim. Patros)
Leikkaa possusta nahka pois ja suikaloi se karkeasti. Paista pannulla rapeaksi, varo roiskuvaa rasvaa. Valuta liika rasva pois, lisää hienonnettu valkosipuli ja chili. Paistele vielä hetken. Lisää hienonnettu korianteri tai lehtipersilja.
Halkaise avocadot ja poista kivi. Lusikoi sisus astiaan. Purista mukaan limenmehu ja lisää joukkoon ranskankerma, suola ja pippuri. Soseuta tasaiseksi kastikkeeksi. Mausta tabascolla.
Laita lämpimän pitaleivän sisään salaatinlehti, chilipossua, tomaatti- ja punasipulisiivuja ja pieneksi hienonnettua fetajuustoa. Lusikoi päälle avocado-ranskankermaa.
Pitaleipä
* 5 dl vettä
* 60g hiivaa
* 2 rkl sokeria 
* 1 rkl suolaa
* 2 rkl öljyä
* 2,5 dl grahamjauhoja
* 10-11 dl vehnäjauhoja
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola, öljy ja grahamjauhot. Sekoita. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja vaivaa taikina hyvin. Säästä 1 dl vehnäjauhoja leivontaan. Anna taikinan kohota tunnin ajan lämpimässä paikassa. Jaa kohonnut taikina hyvin jauhotetulla alustalla n. 12 osaan. Leivo 1 cm:n paksuisia ja 10-15 cm halkaisijaltaan olevia leipiä. Nostele leivät leivinpaperille uunipellille ja anna kohota hetki liinan alla. Lämmitä uuni 230c. Paista 8-10 min kunnes leivät ovat kauniin värisiä. Anna hetki jäähtyä ja leikkaa auki terävälöä veitsellä.

Kommentit

Suositut tekstit