Suklaa-luumukakku

Tämä jauhoton, kuohkea herkku päätyi työpaikkani kahvipöytään nimipäiväni kunniaksi viime viikolla. Aika nopsasti katosi kahvipöydästä, joten en tainnut olla ainoa kenen mielestä maku oli aikasta mainio.
Ohje Glorian ruoka ja viini lehdestä.
15 palaa
* 200g tummaa suklaata (70%)
* 150g voita
* 5 kananmunaa
* 1 1/4 dl kaakaojauhetta
* 1/2 tl valkoviinietikkaa
* 2 dl sokeria
Luumut
* 1/2 dl vettä
* 1/2 dl sokeria
* 150g kuivattuja kivettömiä luumuja
* 1/2 dl rommia
Kuorrutus
* vispikermaa
* 2 rkl sokeria
* 1 tl vaniljasokeria
* 2 rkl kaakaojauhetta
Lisäksi vuokaan voita ja sokeria
Tee ensin luumut. Keitä vesi ja sokeri kiehuvaksi. Leikkaa luumut neljään osaan ja lisää kattilaan. Keitä 10 min. Lisää rommi ja anna kiehahtaa. Anna jäähtyä.
Pilko suklaa ja voi kattilaan. Kuumenna varovasti miedolla lämmöllä seosta kunnes voi ja suklaa ovat sulaneet. Sekoittele samalla ja anna vähän jäähtyä.
Voitele ja sokeroi irtopohjainen kakkuvuoka (halk.n.22cm).
Laita uuni kuumenemaan 175c. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset jäähtyneeseen voisuklaaseokseen. Lisää kaakaojauhe ja luumut.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää etikka ja jatka vatkaamista kunnes vaahto on napakkaa. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten ja vatkaa kunnes vaahto on kiiltävän valkoista.
Sekoita puolet valkuaisvaahdosta suklaaseokseen ja kääntele tasaiseksi. Lisää loput valkuaisvaahdosta varovasti nostellen. Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla n. 40min. Kakku saa jäädä keskeltä vähän löysäksi. Anna kakun jäähtyä ennen irrottamista.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä vaahto jäähtyneen kakun päälle. Siivilöi päälle kaakaojauhe juuri ennen tarjoilua.

Kommentit

Suositut tekstit