Savulohichowder
... eli suomeksi kalasoppaa lämminsavulohesta. Tämä amerikkalaishenkinen chowder on ollut "to do" listalla jo pitkään. Ohje yllättäen Glorian ruoka ja viini lehdestä, kuten monet muutkin himoitsemani ruokareseptit. Oli todellakin kokeilemisen arvoinen resepti, supermaukasta, helppo tehdä ja myös silmänruokaa lautasella. Kannattaa ehdottomasti kokeilla!
3-4:lle
* 350g lämminsavulohta palana
* 1 keskikokoinen purjo
* 2 valkosipulinkynttä
* 1 lehtisellerinvarsi
* 1 fenkoli
* 6 perunaa
* 3 rkl oliiviöljyä
* 2 rkl tomaattipyreetä
* 8 dl kasvislientä
* 2 dl ruokakermaa
* ripaus suolaa
* mustapippuria myllystä
* 1 keskikokoinen purjo
* 2 valkosipulinkynttä
* 1 lehtisellerinvarsi
* 1 fenkoli
* 6 perunaa
* 3 rkl oliiviöljyä
* 2 rkl tomaattipyreetä
* 8 dl kasvislientä
* 2 dl ruokakermaa
* ripaus suolaa
* mustapippuria myllystä
Lisäksi tillinoksia
Huuhtele ja viipaloi purjo. Laita vihreät viipaleet sivuun. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Viipaloi selleri ja fenkoli. Kuori ja kuutioi perunat pienehköiksi paloiksi.
Kuullota purjon valkoista osaa, fenkoliviipaleita ja valkosipulia kattilassa oliiviöjyssä keskilämmöllä 3-4 min. Lisää selleri, perunat ja tomaattipyree. Jatka paistamista hetki. Kaada kasvisliemi joukkoon ja anna keiton porista miedolla lämmöllä noin 15 min tai kunnes perunat ovat kypsiä.
Lisää purjon vihreä osa ja kerma. Anna kiehahtaa. Rouhi mustapippuria joukkoon, maista ja mausta tarvittaessa vielä suolalla.
Leikkaa savukala annospaloiksi ja poista nahka. Laita kalapala lautaselle ja annostele keitto ympärille. Koristele tillille.
Nauti!
Kommentit
Lähetä kommentti