Maisemakahvilan raparperipiirakka
Tämä resepti on varmasti monille tuttu. Katariina Pylsyn alkuperäinen ohje Hämeenkyrön maisemakahvilasta. Mutta tämän parempaa, pehmeämpää ja maukkaampaa ohjetta saa hakea. Toimii myös omenoilla tai millä tahansa marjoilla.
Itse puolitin tällä kertaa ohjeen ja tein annoksen piirakkavuokaan.
Itse puolitin tällä kertaa ohjeen ja tein annoksen piirakkavuokaan.
Uunipellillinen
* 8 dl vehnäjauhoja
* 3 dl sokeria
* 2tl leivinjauhetta
* 2 tl ruokasoodaa
* 2 tl vaniljasokeria
* 250g sulatettua voita
* 3 dl sokeria
* 2tl leivinjauhetta
* 2 tl ruokasoodaa
* 2 tl vaniljasokeria
* 250g sulatettua voita
Pohja:
* vähän reilu puolet muruseoksesta
* 2 dl piimää
* 1 muna
* vähän reilu puolet muruseoksesta
* 2 dl piimää
* 1 muna
Täyte:
* 1 l raparperinpaloja
* 2 tlk (a250g) maitorahkaa
* 2 dl sokeria
* 3 munaa
* 3 tl vaniljasokeria
* 1 l raparperinpaloja
* 2 tlk (a250g) maitorahkaa
* 2 dl sokeria
* 3 munaa
* 3 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
* loput muruseoksesta
* loput muruseoksesta
Sulata voi. Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään. Sekoita joukkoon voisula. Ota seoksesta vajaa puolet eri kulhoon piirakan päälliseksi.
Sekoita kulhoon jääneeseen muruseoksen piimä ja muna. Laita seos uunipellille leivinpaperin päälle. Pilko päälle raparperit.
Sekoita täytteen rahat, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään. Kaada raparperipalojen päälle.
Sekoita täytteen rahat, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään. Kaada raparperipalojen päälle.
Levitä päälle vielä loput muruseoksesta.
Paista 175 uunin alatasolla 45 min ajan.
Paista 175 uunin alatasolla 45 min ajan.
Kommentit
Lähetä kommentti