Itse tehdyt kalapuikot ja bataattimuusi

Tähän ruokaan sain inspiraation Hanna Stoltin herkkukirjasta. Sitten vähän omaa sovellusta reseptiin ja lauantain lounas on valmis. Namskis. Voittaa kyllä pakastealtaan valmispuikot mennen tullen vaikka pakastekalaa tässäkin käytin.
Pankojauhot ovat japanilaistyyppisiä korppujauhoja, löytyy usein kaupasta "Maailman maut" osastolta sushituotteiden vierestä. Jos teet puikot gluteenittomana, voit käyttää myös maissijauhoja pankojauhojen sijaan.

n. 12 kalapuikkoa

* 1 pkt (400g) pakasteseitä tai - turskaa annospaloina
* 1 dl vehnäjauhoja (tai gluteenittomia jauhoja)
* 1 tl kuivattua tilliä
* 1 tl suolaa
* 1 kananmuna
* 1 dl maitoa
* n. 3 dl pankojauhoja (tai maissijauhoja)

Lämmitä uuni 200c. Käytä kiertoilmaa mikäli uunissasi se on. Leikkaa sulanut sei paksuhkoiksi puikoiksi.
Sekoita laakeassa kulhossa vehnäjauhot, tilli ja suola. Riko toiseen laakeaan kulhoon muna ja lisää maito. Sekoita haarukkalla seos. Laita kolmanteen kulhoon pankojauhot.

Laita uunipellille leivinpaperi. Pyörittele kalapala ensin vehnäjauhoseoksessa, sitten muna aidossa ja lopuksi pankojauhoissa. Nosta puikot uunipellille.
Paista puikkoja uunissa n. 20 min. Laita sitten uunin grillivastus päälle hetkeksi jotta saat puikkoihin vähän väriä.

Bataattimuusi

Bataattimuussi on tavallista muussia ravinteikkaampaa ja ihanan väristä.

* Valmista kuin tavallinen muussi, mutta laita perunaa 1/4 osaa ja 3/4 osaa bataattia. Tämän puikkomäärän kanssa varasin muussiin 2 pienehköä rosamundaperunaa ja yhden bataatin.
* Itse soseutan muussini aina silkinsileäksi bamix-sauvasekoittimella ja lisään joukkoon kuumaa maitoa (n. 2 dl) , vähän voita ja suolaa.
* Muussissa voi käyttää myös myös mantelimaitoa ja kookosöljyä 2 rkl maidon ja voin sijaan.

Kommentit

Suositut tekstit