Arjen butter chicken
Intialainen ruoka on yksi omista suosikeista. Tämä uusimman Glorian ruoka ja viini lehden ohje butter chickenistä oli tosi maukasta ja valmistui nopeasti. Jätin chilin pois tehdessäni ruokaa itselle ja tyttärelle, koska hän ei vielä pidä tulisesta ruoasta, mutta muuten muut mausteet upposivat hänenkin suuhun mainiosti. Ihanan maukas uusi arkiruoka, tätä tullaan tekemään monesti uudestaan.
Neljälle
* 350g broilerin ohuita fileeleikkeitä (maustamaton)
* 1 + 1 rkl voita
* 1 sipuli
* 2-3 valkosipulinkynttä
* 2 cm:n pala inkivääriä
* 1/2 punaista chiliä (maukasta ilmankin)
* 1 tlk (500g) paseerattua tomaattia
* 1 tl garam masalaa
* 1 tl juustokuminaa
* 1/2 tl suolaa
* 1/4 tl mustapippuria myllystä
* 2 dl kuohukermaa
Lisäksi basmatiriisiä, naanleipää ja turkkilaista jogurttia
Pilko broilerin fileet isoiksi paloiksi. Laita 1 rkl voita pannulle ja paista fileet kypsiksi. Siirrä pois pannulta.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna chili. Kuullota sipulia ja valkosipulia voissa muutama minuutti. Lisää paseerattu tomaatti, inkivääri, chili ja kuivat mausteet. Anna kiehua kasaan alhaisella lämmöllä noin 15 min ajan.
Lisää kastikkeeseen kypsät broilerinfileet ja kerma. Kuumenna. Tarjoa riisin, naanleivän ja turkkilaisen jogurtin kera.
Kommentit
Lähetä kommentti