Nopea poronkäristys
Kukapa suomalainen ei tykkäisi poronkäristyksestä kunnon perunamuussin kera. Poronkäristyksen voi tehdä esimerkiksi hauduttamalla oluessa pitkään, mutta tämä simppeli versio maistuu erinomaiselta kun ei ole aikaa odotella useita tunteja ruoan valmistumista.
2-3 hengelle
* 100g pekonia
* 1 pkt (a 240g) pakastettua poronkäristystä esim. Lidl deluxe
* 1 rkl vehnäjauhoja
* suolaa
* rouhittua mustapippuria
* n. 2-3 dl vettä
Leikkaa pekoni pieniksi kuutioiksi tai käytä valmiita pekonikuutioita. Paista pannulla kypsiksi. Lisää jäiset, mutta hieman jo toisistaan irronneet poronkäristyslihat joukkoon. Paista niin että siivut irtoavat kaikki toisistaan ja ruskistuvat tasaisesti noin 10 minuutin ajan. (Tällä välin kuorit ja pilkot muussin perunat ja pistät kiehumaan)
Mausta lihat suolalla ja pippurilla. Lisää ruokalusikallinen vehnäjauhoja ja sekoita lihojen joukkoon hyvin. Lisää vettä vähitellen ja sekoittele. Anna porista miedolla lämmöllä kannen alla liedellä muussin valmistuessa (n. 10 min). Lisää vettä tarvittaessa.
Tarjoile poronkäristys muussin, puolukkasurvoksen ja suolakurkkujen kera.
Kommentit
Lähetä kommentti