S'mores kakku

Tämän superherkullisen kakun ohjeen otin Makeaa blogista, joten kiitokset sinne. S'moresit ovat perinteisesti jenkkiläisten grahamkeksejä, joiden välissä on puristettua suklaata ja vaahtokarkkeja. Tämä on siitä kehitelty kakku versio. Alkuperäisessä ohjeessa suklaamousse oli tummaa, itselläni siitä tuli paljon vaaleampaa. Syytä en keksi ellei sitten käyttämälläni laktoosittomalla suklaalla ollut jotain vaikutusta asiaan. Mielestäni tein kaiken ohjeen mukaisesti. Mutta maku oli mitä mainioin. Kukapa ei tykkäisi suklaamoussesta vaahtokarkkimaisella marenkikuorrutteella keksipohjalla...
Kahdeksalle
POHJA
* 150g digestive keksejä
* 60g voita
MOUSSETÄYTE
* 200g tummaa suklaata
* 1 dl kevytmaitoa
* 1 vaniljatanko
* 2 keltuaista
* 1/2 dl sokeria
* 4 dl kuohukermaa
KUORRUTE
* 2 valkuaista
* 1 dl sokeria
Murskaa keksit pieneksi muruksi. Sulata voi. Sekoita voi keksimurujen joukkoon. Laita n. 15-18cm irtopohjavuoan reuna tarjoilulautaselle. Painele keksiseos lautaselle vuoan sisään. Nosta jääkaappiin.
Rouhi täytteen suklaa pieneksi. Laita kulhoon odottamaan.
Kuumenna maito ja pitkittäin halkaistusta vaniljatangosta raaputetut siemenet kattilassa kiehuvaksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuuma maito keltuaissokerivaahtoon koko ajan vatkaten. Kaada seos siivilän läpi suklaarouheen päälle. Sekoita tasaiseksi. Vatkaa kerma vaahdoksi (älä vatkaa liian kovaksi vaahdoksi). Lisää muutamassa erässä seokseen varovasti sekoitellen ettei seos juoksetu. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään muutama tunti, mieluiten yön yli.
Kun kakku on jähmettynyt, valmista kuorrute. Laita valkuaiset ja sokeri kuumuutta kestävään kulhoon. Laita kulho vesihauteeseen hellan päälle. Varo ettei kulhon pohja osu kuumaan veteen. Vatkaa sähkövatkaimella vesihauteen päällä kunnes marenkiseoksen lämpötila on 65c. Mikäli et omista sokerilämpömittaria, seon on valmista kun kaikki sokerikiteet ovat sulaneet ja vaahto on täysin sileää sormien välissä.
Ota seos pois vesihauteesta ja jatka vatkaamista kunnes seos on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi. Levitä kakun päälle ja ruskista halutessasi kaasupolttimella.

Kommentit

Suositut tekstit