Carbonara-kakku

Joulun jälkeen kaapissa pala kinkkua tai kalkkunaa, kovia juustonjämiä, kuohukermaa... Niistä saat tehtyä hauskan carbonara-kakun. Tämä Jamie Oliverin ohje osui silmiini facessa ja olikin maukasta ja hauska idea. Keittiössä on kiva tehdä hauskoja juttuja yhdessä lapsen kanssa! Meillä oli ainakin tänään tyttäreni kanssa kivaa kun juustojauhotimme kakkuvuokaa.

* 300g spagettia
* oliiviöljyä
* 100g parmesan, cheddar, gruyere tai mitä tahansa kovaa juustoa mitä jäänyt
* 3 munaa
* mustapippuria
* suolaa
* 2,5 dl kuohukermaa
* halutessasi ripaus paprikajauhetta ja pizzamaustetta
* 250g kinkkua tai kalkkunaa

Laita uuni lämpenemään 180c. Keitä spagetit kypsiksi. Voitele halkaisijaltaan n. 20cm irtopohjavuoka oliiviöljyllä. Laita reunoihin ja pohjaan juustoraastetta korppujauhon tapaan.
Vatkaa munat, kerma ja mausteet sekaisin kulhossa. Lisää sekaan hieman jäähdytetty, kypsä spagetti, pilkottu liha sekä juustoraaste. Kaada seos kakkuvuokaan ja painele tiiviisti.

Paista kakkua uunissa n. 35 min ajan. Anna jäähtyä kolmisen minuuttia ennen kumoamista. Leikkaa paloiksi ja syö :).

Kommentit

Suositut tekstit