Rieskat joululaatikoista
Alkaako jo laatikoiden syönti tympiä? Tee laatikoiden jämistä herkullisia rieskoja. Ihana iltapala välipäivinä. Nam.
Voit käyttää vain yhtä laatikkomakua tai useampia sekaisin. Omat rieskani tänä vuonna ovat peruna-porkkanarieskoja.
6 kpl
* 200g porkkana-, peruna- tai lanttulaatikkoa
* 1 dl maitoa
* 1 muna
* 1 dl kaurahiutaleita
* 1,5 - 2dl vehnäjauhoja
* ripaus suolaa
* päälle ohuita voisiivuja
Sekoita keskenään kulhossa laatikot, maito, muna, kaurahiutaleet, jauhot ja suola. Jauhojen määrä riippuu laatikoista. Rieskataikinassa on hyvä koostumus kun voit ruokalusikalla nostaa taikinasta kiinteän keon leivinpaperille ja taputtaa sen jauhoisin käsin litteäksi. Nostele näitä kekoja leivinpaperin päälle uunipellille 6 kpl. Taputtele jauhoisin käsin littanammaksi. Laita jokaisen rieskan päälle 2-3 ohutta voisiivua.
Paista 250c uunissa n. 15-20 min kunnes rieskat ovat reunoilta ihanan rapsakoita. Nauti heti voin ja vaikkapa juustosiivun kera.
Kommentit
Lähetä kommentti