Peggyn hedelmäkakku

Tämä resepti on napattu Peggyn pienen punaisen keittiön blogista, joten saakoot se nimekseen Peggyn hedelmäkakku. Lapsena inhosin näitä hedelmäkuivakakkuja, mutta ehkä ne ovatkin enemmän aikuisten makuun suunniteltuja. Tämän kakun taikina maistui ainakin niin törkeän hyvälle, että itse kakkukaan ei voi olla pahaa. Peggyn kakun salaisuutena on tumma tee ja ohje on Walesiläiseltä tädiltä saatu.
Peggyn ohjeessa kakkuun tulee 200g säilykekirsikoita. Niitä en ole oppinut sietämään edes aikuisena, joten vaihdoin ne 200g kuivattuja karpaloita. Mikäli käytät karpaloiden sijaan säilykekirsikoita, lisää ne samaan aikaan saksanpähkinöiden kanssa. Kuivatut karpalot taas heität mausteliemeen imemään itseensä rommia tai konjakkia... Itse käytän alkoholina rommia, koska pidän sen mausta. Toisin kuin esimerkiksi konjakin. 


YKSI ISO KAKKU (2,4 L VUOKA) 


* 1 dl kuivattuja, pehmeitä taateleita

* 1 dl kuivattuja, pehmeitä aprikooseja

* 1 dl rusinoita

* 200g kuivattuja karpaloita 

* 1 dl korintteja

*4 dl tummaa teetä (esim. English breakfast/Earl Grey) 

* 2 rkl tummaa siirappia

* 1,5 dl rommia, konjakkia, sherryä tai brandya

* 200g pehmeää voita

* 3,5 dl muscovadosokeria

* 3,5 dl vehnäjauhoja 

* 1 dl mantelijauhetta

* 2 tl leivinjauhetta

* 2 tl kanelia

* 1 tl jauhettua inkivääriä

* 0,5 tl muskottipähkinää

* 4 munaa

* 100g saksanpähkinöitä

* 1 rkl sitruunanmehua

Voiteluun voita ja mantelijauhetta


Aloita kakun valmistus edellisenä iltana. Laita tee, alkoholi ja siirappi kattilaan. Pilko kuivatut taatelit ja aprikoosit. Lisää muut kuivatut hedelmät. Kiehauta seos kattilassa ja anna porista miedolla lämmöllä noin 5 minuutin ajan. Nosta seos hellalta ja anna olla huoneenlämmössä kannen alla seuraavaan päivään.

 Voitele ja jauhota iso kakkuvuoka. Sekoita kuivat aineet keskenään. Pilko saksanpähkinät rouheeksi. Vatkaa pehmeä voi ja muscovadosokeri vaahdoksi. Lisää kaksi kananmunaa, yksi kerrallaan, hyvin vatkaten. Lisää siivilän läpi puolet jauhoseoksesta. Sekoita tasaiseksi. Lisää taas kaksi munaa yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Lisää loppu jauhoseos. Sekoita. Lisää saksanpähkinät ja sitruunanmehu sekä alkoholiteeseoksessa marinoituneet kuivahedelmät. Jos käytät säilykekirsikoita karpaloiden sijaan, lisää ne tässä kohtaa. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada kakkuvuokaan. 

Paista 175c uunissa noin tunnin. Kakku säilyy folioon käärittynä parikin viikkoa jääkaapissa ja on parhaimmillaan muutaman päivän päästä valmistuksesta. 


Kommentit

Suositut tekstit