Piparibrownies

Liisa Westerbergin Makeaa blogista tarttui matkaani tämä helppo ja nopeatekoinen joulubrownieohje. Onnistuu vähän vähemmänkin leipovilta ja maistuu ihanan jouluiselle!

Noin 15 palaa

* 100g tummaa suklaata
* 100g voita
* 2 kananmunaa
* 1 dl fariinisokeria
* 1 dl sokeria
* 1 tl vaniljasokeria
* 2 dl vehnäjauhoja
* 1 tl leivinjauhetta
* 1/4 tl suolaa
* 2 tl kanelia
* 1/2 tl neilikkaa
* 1/2 tl inkivääriä
* 1/2 tl kardemummaa
* 300g vaaleaa piparkakkutaikinaa (esim. Myllyn Paras)

Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka n. 20*30cm leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175c.

Sulata voi ja suklaa. Vatkaa munat ja sokerit kevyesti vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaavoiseos. Sekoita jauhot leivinjauhe, suola ja mausteet vehnäjauhoihin ja kääntele taikinaan. Kaada taikina vuokaan. Pyörittele piparkakkutaikinasta palloja ja tiputtele pallot taikinan päälle.

Paista 20-25 min kunnes brownien reunat ovat paistuneet, mutta keskusta on vielä hieman taikinaista. Anna brownien jäähtyä kunnolla, mieluiten jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kommentit

Suositut tekstit