Mustikka-banaanitiramisu
Rakastan itse tehtyä tiramisua, mutta se mielestäni tarvitsee sen pienen ripauksen alkoholia keksien kostukkeeksi ja halusin tehdä vaatekutsuille tiramisun, joka maistuisi mahdollisesti myös lapsille (kukaan lapsista ei kyllä tainnut uskaltaa maistaa, harmi!). Eli tiramisun kaltainen jälkiruoka ilman kahvia ja alkoholia.
Bongasin netistä Kohokohdan sivuilta mustikka-banaanitiramisun ohjeen. Vähän muuttelin määriä pienemmäksi, tästäkin tuli aika iso kulhollinen. Todella hyvää tuli tästäkin tiramisuversiosta, namskis!!
* 1 pkt Savoiardi-keksejä
* 2 pkt mascarponejuustoa
* 4 kananmunaa
* 140g sokeria
* 400g pakastemustikoita
* 2 banaania
* pinnalle mustikkajauhetta (itse käytin Biokian sinistä marjajauhemixiä)
Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Yhdistä mascarponejuusto munasokerivaahtoon ja vatkaa tasaiseksi. Lisää nostellen sekaan valkuaisvaahto.
Lado vuoan pohjalle puolet kekseistä. Kaada päälle puolet mustikoista jäisenä. Mustikat sulaessaan kostuttavat keksit.
Lisää päälle puolet munamascarponevaahdosta. Viipaloi vaahdon päälle banaanit.
Laita seuraavaksi kerrokseksi loput keksit ja kumoa päälle loput, jäiset mustikat. Viimeistele munamascarponevaahdolla ja mustikkajauheella.
Nosta jääkaappiin ja tarjoa vasta seuraavana päivänä, jotta keksit ehtivät mehevöityä kunnolla.
Kommentit
Lähetä kommentti