Veriappelsiinirisotto

Hedelmäkulhossa oli tosi paljon veriappelsiineja, joten siitä se idea lähti perjantai-illan ruokaan. Itse tehty risotto on ihanaa ja rakastan mm. herkkutattirisottoa. Tämän veriappelsiinirisoton reseptin bongasin Liemessä blogista, joka taasen oli saanut inspiraationsa Sivumaulta. Olin vähän skeptinen miltä veriappelsiinirisotto maistuu, mutta oli oikein positiivinen yllätys. Maukasta, mmmm... Etenkin hyvän punaviinin kera.

Annos on aika kevyt eli jos haluat tuhdimman ruoan, valmista risoton kaveriksi vaikkapa karitsanpotka tai lohta. 

Neljälle

* 300g Arborio risottoriisiä
* 4 veriappelsiinia
* 3 rkl voita
* 3 pientä salottisipulia
* 3 valkosipulinkynttä
* 1 nippu tuoretta timjamia
* 1 l kasvislientä
* 2 rkl mascarponejuustoa
* 2 dl raastettua parmesanjuustoa
* mustapippuria
* tarvittaessa suolaa

Raasta yhden veriappelsiinin kuori. Purista appelsiineista mehu, hedelmälihaa voi tulla mukaan. Pilko pieneksi salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kasvisliemi.

Kuumenna syvällä paistinpannulla tai kattilassa voi. Lisää sipulit ja kuullota. Lisää riisit ja kuullota sekoittaen kunnes riisit ovat läpikuultavia (n. 5 min). Lisää timjaminlehdet, veriappelsiinin kuoriraaste ja puolet mehusta. Anna mehun haihtua. Lisää kasvislientä vähän kerrallaan, samalla sekoitellen. Lisää lientä vasta kun edellinen on kunnolla haihtunut. Lisää lientä ohjeen määrästä jos riisi on vielä liian raakaa. Riisin tulee olla al dente, eli siinä pitää olla vielä vähän purutuntumaa.
Lisää lopuksi loput mehusta, anna haihtua. Lisää mascarpone ja paljon parmesanjuustoa. Rouhi hieman mustapippuria valmiiseen risottoon ja lisää tarvittaessa suolaa.

Kommentit

Suositut tekstit