Vegaaniset suklaakeksit
Etsin ystänpäiväksi töihin kokoukseen jotain nopeasti valmistuvaa, vegaanista pikkuherkkua. Törmäsin tähän ohjeeseen Viimeistä murua myöten blogissa ja päätin kokeilla näitä suklaakeksejä. Maistuvia tuli! Ensi kerralla mittaan kylläkin tarkalleen grammamäärät, nyt tein näillä desimitoilla. Keksien kun kuului olla hivenen sitkeitä, mutta itse en saanut sitkeyttä aikaan. Johtunee siitä että desimitat eivät ole koskaan niin tarkkoja kuin grammamääräisenä mitatut. Mutta hyviä tuli näinkin, jos et jaksa mittailla tarkemmin!
Taikinan voi muuten tehdä jääkaappiin kaksikin päivää aikaisemmin!
15-20 kpl
* 100g maidotonta margariinia (esim. sininen Keiju)
* 1 dl (90g) sokeria
* 1 dl (100g) tiiviisti mitattua fariinisokeria
* 1 tl vaniljasokeria
* 1 3/4 dl (125g) vehnäjauhoja
* 1, 5dl (60g) makeuttamatonta kaakaojauhetta
* 1 tl ruokasoodaa
* 2,5 ruokalusikkamitallista kauramaitoa
* 1/4 tl suolaa
* 125g vegaanista tummaa suklaata
Koristeluun halutessasi vegaanista valkosuklaata
Vatkaa margariini, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljasokeri. Sekoita keskenään vehnäjauho ja kaakaojauhe sekä ruokasooda, lisää sekoittaen taikinaan. Lisää kauramaito ja suola sekä pieneksi rouhittu suklaa.
Laita taikina jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. Taikina säilyy hyvin parikin päivää!
Nosta taikinasta lusikalla pyöreähköjä nokareita uunipellille leivinpaperin päälle. Jätä runsaasti leviämisvaraa keksien väleihin. Tarvitset ainakin 2 peltiä.
Paista 180c uunissa 8-10 min. Keksit ovat uunista otettaessa pehmeitä, mutta kovettuvat jäähtyessään. Koristele halutessasi mikrossa miedolla teholla 30s kerrallaan sulatetulla valkosuklaalla.
Kommentit
Lähetä kommentti