Maissichowder

Yllättäen päätin taas kokeilla reseptiä Glorian ruoka ja viini lehdestä. Teki mieli jotain ihanaa, nopeasti valmistuvaa, lämmintä keittoa. On vähän sellainen olo että flunssa on iskemässä päälle - josko soppa auttaisi omaan olotilaan.
Kyllä taas kannatti kokeilla uutta. Ei uskoisi kuinka herkullista keittoa saa aikaiseksi säilykemaissista. Ostin muuten kyseisen säilykkeen ensimmäistä kertaa. Keitto on myös vegaaninen.

Olethan muuten käynyt tykkäämässä mansikkavaahtiksesta myös facebookissa ja instagramissa!

Neljälle

* 1 sipuli
* 2 valkosipulinkynttä
* 1 pieni palsternakka (200g)
* 1 tlk (198/165g) säilykemaissia
* 6 dl kasvislientä
* öljyä paistamiseen
* 1 tl juustokuminaa
* 0,5 tl cayennepippuria
* 2 dl kasvikermaa
* 1/2 ruukkua korianteria
* 3-4 tippaa tabascoa per annos

Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja leikkaa palsternakka pieniksi paloiksi. Valuta maissi siivilässä. Tee kasvisliemi fondista tai kuutiosta.

Kuumenna öljyä kattilassa. Kuullota sipuleita ja palsternakkaa miedolla lämmöllä n. 3-4 min ajan. Lisää valutetut maissit, juustokumina, cayennepippuri ja kasvisliemi. Keitä 10 min.

Ota keitto pois hellalta ja soseuta sauvasekoittimella. Varo, maissit saattavat hieman räiskähdellä. Laita kattila takaisin hellalle ja lisää kasvikerma. Säästä 1-2 rkl kermala koristeluun. Kiehauta keitto nopeasti, Jaa lautasille. Koristele kasvikermalla ja korianterilla (myös lehtipersilja sopi hyvin, itsellä ei ollut korianteria). Tiputa tabascoa jokaiseen annokseen.
Lusikoi suuhun!

Kommentit

Suositut tekstit