Mignon leivokset

Maku lehden sivuilla, Meillä kotona blogissa oli ohje Mignon kakkuun. Kakku valmistetaan 1,5 litran kulhoon, joka on vuorattu kelmulla. Itse halusin tehdä silikoniseen kupuvuokaan pieniä leivoksia ja muokkasin myös hieman ohjetta, jotta ne maistuisivat oikeasti Mignonille (alkuperäisessä ohjeessa maistui mielestäni liikaa vain tavallinen suklaa). Pohjan ohjetta myös muutin, koska en löytänyt hasselpähkinäjauhetta ja digestivet vaihdoin kaurakekseihin. Pienissä leivoksissa toispuoleinen koristelu oli myös mielestäni kauniimpi. Isossa kakussa valkosuklaa kiersi koko kakun. Jos haluat tehdä ison kakun, tuplaa ohje.

Näistä tuli kyllä tosi maistuvia, mignonin ystävän herkkuleivoksia.

6 kpl leivoksia

* 1 liivatelehti
* kylmää vettä
* 1,25 dl vispikermaa
* 1,5 mignon munaa (syö yli jäänyt puolikas, nam)
* 80g tummaa suklaata
* 100g maustamatonta tuorejuustoa (ei kevytversiota)
* 3 rkl vettä
* 1 rkl tummaa kaakaojauhetta

* 50g kaurakeksejä
* 1 dl mantelijauhetta
* 0,5 dl hasselpähkinärouhetta
* 50g voita

* 70g valkosuklaata

Laita liivatelehtiä likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sulata mikrossa alhaisella teholla mignonit ja tumma suklaa. Sekoittele välillä. Notkista tuorejuusto kevyesti vatkaten. Yhdistä toisiinsa kermavaahto, sulanut suklaa ja tuorejuusto. Sekoita hyvin (itse vatkaan seoksen yhteen sähkövatkaimella pienellä teholla). Kuumenna vesitilkka ja sekoita siihen kaakaojauhe. Purista liivatelehdestä ylimääräiset vedet ja liuota kuumaan veteen. Lisää seokseen ohuena nauhana koko ajan vatkaten.

Laita seosta kupolin mallisiin silikonivuokiin. Täytä lähes täyteen asti ja tasoita. Nosta jääkaappiin.

Valmista pohja. Laita voi sulamaan kattilaan miedolla lämmöllä. Sulata ja ruskista voi. Voi on paahtunut kun se on kauniin vaaleanruskeaa. Tässä kestää tovi. Huolehdi että levy ei ole liian kuuma niin voi ei roisku eikä pala. Ruskistettu voi antaa pohjalle ihanan paahtuneen maun. Mukaa keksit ja sekoita mantelijauhe ja hasselpähkinärouhe sekaan. Sekoita ne ruskistetun voin kanssa.
Levitä täyte suklaaleivosten pohjaksi.

Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia.

Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä vesihauteessa tai mikrossa. Levitä ohueksi leivinpaperin päälle pellille ja nosta jääkaappuin jähmettymään. Anna jäähtyä kunnolla. Katkaise kovettuneesta suklaasta koristeita leivosten reunoille.
Leivokset irtoavat helposti vuoasta kevyesti painamalla.

Kommentit

Suositut tekstit