Punajuurivohvelit

Kuten ehkä olette vuosien varrella huomanneet, meillä kotona tehdään suht usein suolaisia lettuja tai vohveleita. Mielestäni kiva tapa lapsiperheessä saada kasvista ruokaan houkuttelevalla tavalla. Vaikkakin omalle pikkuneidille kyllä maistuu kohtuu hyvin kasvikset muutenkin. Suolaiset vohvelit ovat kyllä herkkuja aikuisenkin makuun. Tänään tehtiin päivälliseksi punajuurivohveleita fetasalaatilla. Slurps.

8 vohvelia

* 4 dl lettujauhoja (Pirasen luomutila) tai 2 dl grahamjauhoja ja 2 dl vehnäjauhoja
* 2 tl leivinjauhetta
* 1 tl suolaa
* 1 tl sokeria
* 1 tl kuivattua timjamia tai rosmariinia
* 3 munaa
* 2 dl hienoa punajuuriraastetta (tuoreesta punajuuresta)
* 200g kermaviiliä
* 1 dl maitoa
* 1/2 dl voisulaa

Sulata voi. Kuori ja raasta punajuuri.
Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola, sokeri ja yrtti.
Riko toiseen kulhoon munat. Lisää kermaviili, punajuuriraaste ja maito sekä jäähtynyt voisula. Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taikina on aika paksua.

Voitele vohvelirauta ensimmäiseen paistoon ja anna sen kuumentua. Lisää taikinaa ja paista vohvelit yksi kerrallaan. Tarjoile heti lämpimänä ja rapeana.

Tarjoa esimerkiksi fetasalaatin, raejuuston tai vaikkapa savulohisalaatin kera.

Kommentit

Suositut tekstit