Palak Paneer leipäjuustosta

Voitin Maku-lehden arvonnassa Rakkaudella Vege-lehden. Ensimmäisenä päätin kokeilla koko perheen palak paneeria eli intialaista juustokastiketta. Tyttäreni rakastaa nirsku nirsku juustoa ja pinaattia, joten molemmille maistui myös tämä kastike. Maku on myös sopivan mieto perheen pikkuväellekin. Kastikkeen voi myös valmistaa kotijuustosta. Tarjoile keitetyn riisin kanssa.

Neljälle

* 2 pientä sipulia tai 1 iso
* 2 valkosipulinkynttä
* 1 rkl rypsiöljyä
* 2 tl garam masalaa
* 1/2 tl juustokuminaa eli jeeraa
* 1/4 tl kardemummaa
* 1/2 tl inkivääriä raastettuna
* 2 pss (a 150g) pakastepinaattia
* 1/2 tl suolaa
* 2 dl ruokakermaa
* 200g leipäjuustoa

* lisäksi riisiä

Kuori ja hienonna sipulit. Sulata ja valuta pinaatti. Kuumenna öljy pannulla ja lisää mausteet. Paista hetki miedolla lämmöllä ja nauti tuoksusta. Lisää sipulit ja sekoittele kunnes sipulit ovat kuullottuneet. Lisää sulatetut pinaatit ja suola. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kerma ja kiehauta.

Pilko juusto kuutioiksi. Lisää juusto kastikkeeseen. Kuumenna, mutta älä enää keitä.

Tarjoa intialainen pinaatti-juustokastike keitetyn riisin kanssa.

Kommentit

Suositut tekstit