Parsa-pecorinopiiraat

Yksi varma kevään merkki on vihreä tankoparsa, josta saa taas nauttia hetken aikaa. Luvassa mansikkavaahtikseenkin ainakin pari uutta parsa reseptiä, tässä niistä toinen. Ohje on Kokit&Potit blogista, kiitokset sinne. Samaa mieltä heidän kanssaan siitä, että tämä makuyhdistelmä vain toimii niin hyvin. Mieto, hennon makuinen parsa ja voimakkaan makuinen juusto. Ah mikä makuyhdistelmä. Ohjeesta valmistuu tavallinen piirakkavuoallinen piirakkaa tai 6 kpl pienempiä piiraita. Vihreät tankoparsat näyttävät kauniilta kokonaisina suorakaiteen mallisessa vuoassa. Tällä kertaa halusin itse tehdä piiraita. Söpöjä nekin! Mielestäni parhaimman makuista jäähtyneenä.

6-8:lle

* 100g voita
* 2 dl vehnäjauhoja
* 1/2 tl leivinjauhetta
* 1/2 tl suolaa
* 2 rkl maitorahkaa

* 500g vihreää, tuoretta tankoparsaa
* 50g pecorinojuustoa
* 2 dl kuohukermaa
* 1 tl dijon- tai oparin sinappia
* 1/2 tl suolaa

Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja suola. Nypi ne kylmän voin kanssa murumaiseksi, tasaiseksi taikinaksi. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin noin tunniksi.

Leikkaa parsoista puumainen tyvi pois. Kuori ohuelti tarvittaessa (itse en kuori). Raasta juusto. Vatkaa kevyesti haarukalla keskenään kerma, munat, sinappi ja suola.

Jauhota tai voitele piirakkavuoka tai piirasvuoat. Painele taikina vuoan pohjalle. Lisää juustoraaste ja kaada päälle kermamunaseos. Lopuksi lisää päälle parsat. Paina tarvittaessa niin että ne ovat puolittain täytteen alla.

Paista 200c uunissa (180c kiertoilmauuni) noin 30 min ajan.

Kommentit

Suositut tekstit