Amerikkalaiset pannukakut

Olen kokeillut lukuisia ohjeita amerikkalaisiin pannukakkuihin. Osaan on tullut piimää, osaan ei - osa on maistunut omaan suuhuni liian happamalta, osa on ollut liian vetisiä. Tämä Eeva Kolun, Kaikki mitä rakastin-blogin ohje on noussut omaksi suosikikseni ja teen nykyään omani aina tällä reseptillä. Näistä pannukakuista tulee juuri sellaisia sopivan kuohkeita ja hyvällä tapaa pesusienimäisiä. Voit paistaa letut lettupannulla tai pienessä valurautapannussa.

n. 20 pientä pannukakkua

* 2 kananmunaa
* 1 rkl sokeria
* 1 tl vaniljasokeria

* 2,5 dl vehnäjauhoja
* 1,5 tl leivinjauhetta
* ripaus suolaa

* 1 dl maustamatonta jogurttia
* 1 dl maitoa
* 0,25 dl voisulaa

Riko kananmunat kulhoon. Lisää sokerit. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi, käsinvatkaus riittää.

Sekoita eri kulhoissa keskenään kuivat aineet ja nestemäiset aineet. Lisää niitä vuorotellen munasokeriseokseen.
Sekoita mahdollisimman vähän.

Taikinasta tulee aika paksua, paljon paksumpaa kuin lettutaikina. Paista pannukakut heti, taikina ei tykkää odottelusta.

Nauti pannukakut haluamasi päällisen kera. Oma suosikkini aamiaispannukakkuihin on tänä aamuna syömäni yhdistelmä eli pannukakkuja, mustikoita, rapeaa pekonia, pecan-pähkinöitä ja vaahterasiirappia. Nam!! Päälle sopii myös muut marjat, banaani ja erilaiset hillot. Miksei myös nutella!

Kommentit

Suositut tekstit