Pasta carbonara

Perinteinen pasta carbonara on kaikessa yksinkertaisuudessaan aina yhtä maukasta. Kuten oikeastaan kaikki parhaimmat pastakastikkeet. Aina ei tarvita lukuisia raaka-aineita saadakseen hyvää. Tällä Maku-lehden ohjeella olen tehnyt jo pitkään meidän perheen carbonaran. Alkuperäiseen ohjeeseen tulee tuoretta basilikaa silputtuna, mutta minusta se ei kuulu carbonaraan.
Pekoni on omaan makuuni jo tarpeeksi suolaista, joten ruokaan en lisää suolaa kuin pastan keitinveteen.

Ps. Oletko kokeillut Rummo pastoja? Ihan parhaita!

Neljälle

* 400g spagettia
* 170g pekonia
* 2 munaa
* mustapippuria
* 1 dl parmesanjuustoa raastettuna

Keitä spagetti kypsäksi ohjeen mukaan suolalla maustetussa reilussa vedessä.
Pilko pekoni pieneksi ja kuumenna se pannulla rapeaksi. Riko munat kulhoon ja sekoita haarukalla seos tasaiseksi. Mausta pippurilla.
Kun spagetti on kypsää, kaada se siivilään. Säästä pieni tilkka keitinvettä. Laita valutettu spagetti takaisin kattilaan tai tarjoilukulhoon ja sekoita kuuman spagetin sekaan munaseos voimakkaasti sekoittaen. Jos seos on liian paksua, lisää tilkka keitinvettä. Lisää joukkoon pekonit. Viimeistely carbonara raastetulla parmesanjuustolla.

Kommentit

Suositut tekstit