Banaanileipä
Banaanileipä on ymmärtääkseni erityisesti amerikkalaisten suosiossa. Itse olen käyttänyt banaania leivässä perunamuussin ohella, jolloin saa tehtyä ihanan pehmeitä leipiä ja sämpylöitä (tähän löytyy ohje vaahtiksesta). Nyt halusin kokeilla tätä makeaa banaanileipää, joka on mielestäni leivän ja kakun risteytys. Herkullista oli iltateen kera, erityisen hyvää ehkäpä yhtenä leipänä kun herkutellaan erilaisilla juustoilla. Voisipa sopia hyvin joulupöytäänkin. Syöt miten syöt, ainakin oiva tapa tuhota tummia banaaneja.
Ohje on Meillä kotona/Maku sivustolta.
1 leipä
* 100g voita sulatettuna
* 1 dl fariinisokeria
* 0,5 dl sokeria
* 1 muna
* 2-3 kpl erittäin kypsiä banaaneja
* 4 dl vehnäjauhoja
* 1 dl rusinoita
* 1/2 dl kauraleseitä
* 1 tl suolaa
* 1 tl ruokasoodaa
* 1 tl kanelia
Voitele 1 litran vetoinen, suorakaiteen muotoinen leipävuoka.
Sulata voi ja anna hieman jäähtyä. Sekoita joukkoon sokerit ja kananmuna. Muussaa banaanit ja lisää joukkoon.
Sekoita keskenään kuivat aineet ja yhdistä seokset.
Kaada seos leipävuokaan ja paista 175c uunissa 50-60 min. Anna leivän vähän jäähtyä ennen kun kumoat sen pois vuoasta.
Nauti voinokareen tai vaikkapa homejuustojen kera.
Kommentit
Lähetä kommentti