Nektariinigazpacho

En ole koskaan ollut erityisemmin kylmien keittojen ystävä. Hannan sopan blogipäivitys sai kuitenkin jostain syystä veden kielelle ja päätin antaa kylmälle keitolle mahdollisuuden viikonloppuna. Ja nyt kyllä kannatti. Olipas hyvää! Tätä teen todellakin uudestaan ja mielestäni olisi loistava pieni alkuruoka myös illallispöytään.
Alkuperäinen ohje Vaimomatskuu blogista, joten erityiskiitokset sinne että veit kammoni kylmiin keittoihin!

Kahdelle lounaaksi tai 4 pientä annosta

* 2-3 kypsää nektariinia
* 1,5 avomaankurkkua
* 1 pieni kesäsipuli varsineen
* 1 punainen paprika
* 1 punainen chili
* 1/2 tl suolaa
* 2 tl omenasiideriviinietikkaa (itse käytin omenaviinietikkaa)
* 1 pieni valkosipulinkynsi
* 1/4 dl oliiviöljyä

Koristeluun pinnalle
* avomaankurkkua suikaleina, nektariinia viipaleina, ripaus mustapippuria, chiliä, kesäsipulin vartta, basilikaa

Pilko nektariinit pieneksi. Kuori ja pilko kurkku. Pilko paprika pieneksi. Hienonna sipuli (säästä varret keiton päälle) ja chili (jätä pieni osa keiton koristeeksi). Pilko valkosipuli.
Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen tai isoon kulhoon. Aja sileäksi keitoksi tehosekoittimessa tai hyvällä sauvasekoittimella. Maista. Lisää tarvittaessa vielä suolaa tai etikkaa.
Siirrä keitto jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi viilenemään.

Jaa keitto lautasille ja viimeistele kurkkusuikaleilla, chilillä, nektariinin viipaleilla, kesäsipulin varsilla, mustapippurilla ja basilikalla.

Kommentit

Suositut tekstit