Korvapuustipannukakut
Bongasin tämän korvapuustipannarin ohjeen Maku-lehden Facebook sivuilta. Rakastan uunituoreita korvapuusteja ja itse tekemääni korvapuustijäätelöä, joten korvapuustipannukakut eivät voi olla huono juttu.
Me herkuttelimme näitä tyttäreni kanssa tällä viikolla päiväkoti - ja työarjen alkamisen kunniaksi.
En onnistunut saamaan itse pintaan kaunista spiraalikuviota vaan se levisi kun käänsin letun, minulla pursotuspussin suuaukko oli vähän turhan iso, ehkä se syynä. Rumia tuli, mutta todella hyviä. Ja hei, maku on todellakin tärkein. Paistoin pannukakut myös tavallisessa lettupannussa. Ohjeessa neuvotaan paistamaan 12cm halkaisijaltaan olevassa pannussa.
n. 12-14 pannukakkua
* 4 dl vehnäjauhoja
* 1 rkl sokeria
* 2 tl leivinjauhetta
* 1 tl vaniljasokeria
* 1/2 tl suolaa
* 1/2 tl kardemummaa
* 3 dl maitoa
* 2 rkl rypsiöljyä
* 2 munaa
Spiraaliraidat:
* 75g voita
* 1 dl fariinisokeria
* 1 rkl kanelia
Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon sekoittaen maito ja öljy. Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi. Lisää sekoittaen taikinaan.
Pehmitä voi ja sekoita joukkoon fariinisokeri ja kaneli. Laita seos pursotuspussiin, leikkaa päätyyn 1/2 sentin aukko.
Paista pannukakut. Kun alapuoli on hieman hyytynyt kauniin ruskeaksi, lisää spiraalitäytettä ulkoreunasta alkaen spiraalinmallisesti ympyrän muotoon pannukakulle. Käännä pannukakku ja kypsennä vielä hetki.
Nauti kermavaahdon, hillojen tai marjojen kera.
Kommentit
Lähetä kommentti