Mehevä omenapiirakka
Tällä ohjeella syntyy superhelposti vain sekoittelemalla ihana uunipellillinen mehevää ja pehmeää omppupiirakkaa. Ohje toimii myös raparperiin, jolla itse viimeksi piirakan tein. Toimii myös marjoilla. Ohjeen olen kirjoittanut ylös jo vuosia sitten omiin keittokirjoihini. Tästä piirakasta tulee mieleen lapsuus.
Uunipellillinen
* 6 dl piimää
* 6 dl sokeria
* 200g sulatettua voita
* 10 dl vehnäjauhoja
* 2 tl ruokasoodaa
* 2 tl leivinjauhetta
* päälle reilusti omenan tai raparperinpaloja, kanelia ja sokeria
Laita uuni kuumenemaan 175c. Sekoita piimä, sokeri ja sulatettu voi keskenään. Sekoita kuivat aineet ensin keskenään ja lisää sitten joukkoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle syvälle uunipellille. Ripottele päälle omenan palat tai raparperit. Lisää päälle vielä kanelia ja sokeria. Paista uunissa n. 40 min. Herkullista vaniljakastikkeen tai vaniljajätskin kera. Hyvää ihan vain pelkästäänkin.
Kommentit
Lähetä kommentti