Omenasämpylät

Omppukautena voi ja kannattaa pistää omenaa vähän kaikkialle. Kokeilin aika randomilla tämmöistä kokonaisuutta sämpylätaikinaksi ja tulipa ihanan pehmoisia ja maukkaita sämpylöitä. Omena ei erityisemmin maistu sämpylöissä, mutta tuo niihin ihanaa mehevyyttä.

6 jättisämpylää tai 12 normaalikokoista

* 3 dl kädenlämpöistä vettä
* 0,5 tl suolaa
* 25g hiivaa
* 1 rkl siirappia
* 2 rkl rypsiöljyä
* 3 dl raastettua omenaa (kotimaiset raastoin kuorineen)
* 1 dl kauraleseitä
* n. 7 dl vehnäjauhoja

Lisää kädenlämpöiseen veteen suola. Liuota joukkoon hiiva. Lisää siirappi, rypsiöljy ja pieneksi raastettu omena. Sekoita joukkoon kauraleseet. Lisää jauhoja vähitellen ja alusta taikina kimmoisaksi.
Anna kohota n. 45 minuutin ajan lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Leivo hyvin jauhotetulla pöydällä kohonnut taikina sämpylöiksi. Kohota vielä liinan alla vartin verran.

Paista 225c uunissa 10-15 min.

Kommentit

Suositut tekstit